Nachtverzorging

Mensen zijn soms in de nacht angstig en willen niet alleen gelaten worden. Ook als mensen ziek zijn geeft het hun een veilig gevoel dat er iemand in de buurt is. Sommige cliënten moeten ’s nachts naar het toilet begeleid worden.

Nachtdienst

Tijdens een standaardnachtdienst komen de zorgverleners om 23:00 uur en blijven tot 07:00 uur. Voor deze uren geldt het nachttarief. Ook is het mogelijk vroeger te komen als de cliënt gewend is vroeger te gaan slapen. Het aantal uren voor en/of na de nachtdienst  worden als losse daguren bij de dienst opgeteld.

Slaapnacht  23:00 - 07:00 uur

Voor cliënten die het ’s nachts prettig vinden dat er iemand in huis is. De zorgverlener slaapt in een aparte ruimte en kan maximaal 2x per nacht gevraagd worden om kortdurend hulp te verlenen (max. 1 uur). U dient zelf te zorgen voor een bel zodat u de zorgverlener kunt roepen als u hulp nodig heeft.

Waaknacht  23:00 - 07:00 uur

De zorgverlener is de hele nacht bezig of wakker om op te letten. Er wordt direct zorg verleend wanneer de cliënt dat nodig heeft. Er is geen slaapplaats ingericht voor de zorgverlener. Na een waaknacht dient de zorgverlener te worden afgelost door een collega zodat zij of hij kan gaan slapen.

Indien een geplande slaapnacht onverwacht door onrust of nachtelijke problemen een waaknacht wordt dan meldt de zorgverlener dit 's morgens direct aan kantoor. Voor een eventuele aansluitende dienst wordt in overleg een vervanger gezocht.