WMO zorg > hulp bij huishouden

Better Life Thuiszorg levert ook WMO zorg. De afkorting WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Voorkeur uitspreken voor Better Life, geen wachtlijst

Als u in aanmerking wilt komen voor WMO zorg, dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente waar u woont. Tijdens deze aanvraag kunt u uw voorkeur uitspreken voor Better Life Thuiszorg. De desbetreffende gemeente neemt vervolgens contact met ons op. Better Life Thuiszorg heeft geen wachtlijst., wij kunnen per direct de hulp inzetten.

 

Nadat de indicatie WMO bij ons binnen is nemen wij contact met u op om een dag en tijd af te spreken wanneer de hulp geboden wordt.  Vervolgens brengt de WMO-coördinator een bezoek aan huis om kennis te maken en het zorgdossier in te vullen en te bespreken.

Huishoudelijke verzorging, CAK

De desbetreffende gemeente geeft aan in de indicatie wat er per cliënt  geleverd mag worden zoals zwaar huishoudelijk werk (o.a. sanitair schoonmaken, stofzuigen, dweilen of ramen lappen) of licht huishoudelijk werk  (o.a. stoffen, afwassen, opruimen en  kleding/linnengoed wassen).

 

Ook boodschappen doen en maaltijden verzorgen behoren tot het huishoudelijk werk. Hier wordt een aparte indicatie voor afgegeven door de desbetreffende gemeente.

 

U hoeft de zorgverlener niet zelf te betalen, daar draagt Better Life Thuiszorg zorg voor. Wel ontvangt u als cliënt een factuur per gewerkte periode van het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw verzamelinkomen. U kunt op de website van het CAK eenvoudig  de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.

 

Tevens zijn alle zorgverleners van Better Life Thuiszorg verplicht om een scholing te volgen.

 

De zorgverleners zijn bovendien in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Regio

Wij leveren Huishoudelijke Zorg in Almere, Weesp, Muiden, Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen en Wijdemeren.

Voor vragen kunt u bellen op nummer 035 - 52 888 93